Саборовање Срба у Европи

Викенд пред нама биће у знаку Саборовања наших људи у Европи.

У четврак је, у Вићенци у Италији, почело 26. КЕПСД – Корашкашко европско првенство српске дијаспоре. Пријављене су екипе из десетак европских градова, а турнир ће пратити низ културних манифестација, наступа фолклора, али и такмичења организована за децу – Крос РТС-а, и камп у ком ће моћи да се посвете омиљеним спортовима. Уз Кошаркашко првенство, у Италији ће бити одржан и Ђурђевдански састанак – јубиларни, десети, који ће окупити велики број наших људи из свих делова Италије. Чућемо се вечерас саа Бобаном Петровићем, председником удружења Круна.

На северу, у граду Пошгрун, у области Телемарк у Норвешкој, на 11. Свесрпском сабору, састаће се љубитељи кошарке, али и малог фудбала, и доброг залогаја. Планиране су и промоције 2 књиге – књижевнице Милене Стевановић и нашег дописника Саше Димитријевића, и ЦД младог српског композитора, Андреја Стојановића који тренутно студира у Великој Британији. Са Миомиром Шушњаром ћемо вечерас, разговарати и о програму и о хуманитарним активностима које ће пратити овај скуп.

Протеклог викенда, у Београду је одржан 6. Свесрпски Дечји сабор. Дочекали смо и испратили децу из Словеније, Хрватске, Румуније и Немачке, пренећемо вам њихове утиске.

Уредница и водитељка, Ружица Зоркић- Радичевић.

 

 

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије