"Ја идем! А шта ћеш ти?"

У првом делу емисије говоримо о изборима посланика за нови мандат у Европском парламенту који ће бити одржани од 6. до 9. јуна ове године. Како би положај највеће националне мањине у Европи био важан и за европске политичке партије, представници чешке организације РоманоНет су покренули мотивациону кампању под називом "Me džav! A so tu?" "Ја идем! А шта ћеш ти?". Кампања има за циљ да допринесе повећану излазност Рома на изборима.

Ромски активиста ЕРГО мреже Гопалас Михаиловски из Литваније, сматра да Роми на изборима за Европски парламент треба да гласају, због тога што ромска заједница нема традицију гласања на изборима у Европи. Тако би се питања као што су борба против антициганизма и против неофашизма нашла међу приоритетним и могли бисмо очективати промене у односу европских политичких владајућих партија према Ромима.

Емисију припрема и води Уна Бериша.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије