Читај ми!

Породична прича

Мај је месец у којем се традиционално обележава Национална недеља здравља уста и зуба. Ове године обележена је под слоганом „Чувам своје зубе, поносим се осмехом“. ПОРОДИЧНА ПРИЧА ове недеље прича причу о здрављу и то о здрављу уста и зуба.

Подаци Јавног здравља „Др Милан Јовановић Батут“ кажу да тек половина грађана Србије редовно пере зубе.

Чувамо ли своје зубе, због чега ћемо чешће отићи у фризерски салон него у стоматолошко ординацију, да ли су зубарске интервенције заиста скупе, због чега деца, а неретко и одрасли имају страх од одласка код зубара, како им стоматолози могу помоћи у превазилажењу тога страха, када би родитељи деци требало да почну да перу зубе, како се правилно зуби перу, због чега млади који заврше средњу Зуботехничку школу не желе да буду медицинске сестре и медицински техничари, како их мотивисати да остану у струци, због чега је добра медицинска сестра „корак испред лекара“ у хирургији, како решити проблеме које нам задају умњаци, идемо ли на превентивне прегледе, али и због је важан правилан распоред зуба, ако естетику изумемо, само су нека од питања за данашње гошће Породичне приче – У НАШОЈ КУЋИ, а гошће су др Весна Миловановић, специјализант оралне хирургије и имплантологије на Војномедицинској академији и др Драгана Маринковић, специјалиста ортопедије вилице, ортодонт и професорка у средњој Зуботехничкој школи у Београду.

О својим зубима и прању зуба причају нам и најмлађи.

Аутор и водитељ емисије – Слађана Бушић

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?