Читај ми!

Пад каматних стопа - шта задужене у еврима очекује у јуну

Најава Европске централне банке да ће у јуну доћи до смањења каматних стопа, код наших грађана који су задужени у еврима пробудило је наду да и њих очекују ниже рате за стамбене кредите. Да ли би ову одлуку ЕЦБ могла да следи и наша централна банка и да ли је реално очекивати да се камате икада врате у период пре инфлације, разговарамо са професором Милојком Арсићем са Економског факултета.

„Град сребрни и ваистину златни“ - овако су путописци писали о Новом Брду најзначајнијем граду – руднику средњовековне Србије. Руда богата гламским сребром овде се експоатисала још за време Римљана.
Запуштене руднике обновио је краљ Стефан Урош Први, док је Краљ Милутин ту исковао први српски новац. Kасније је деспот Стефан Лазаревић на том месту донео први српски закон о рудницима. По броју становника град је за оно време стајао раме уз раме са великим градовима на западу Европе. Ново Брдо није био само град рудара и занатлија већ и банкара, лекара, глумаца, писаца. Причу о граду сведоку славне српске историје коју данас многи прете да наруше или прекомпонују доноси колега Иван Миљковић.
Европско првенство у воденим спортовима одржаће се први пут у Београду од 10. до 23. јуна, а такмичари који долазе из више од 40 земаља надметаће се у четири дисциплине – пливање, уметничко пливање, скокови у воду и пливање на отвореним водама. Европски шампионат у српској престоници уједно ће бити и последња прилика за пливаче да се квалификују за предстојеће Олимпијске игре у Паризу, с обзиром на то да се квалификациони период за пливање завршава 23.јуна, последњег дана такмичења у Београду. Гост Магазина је Немања Свјетличић, извршни директор Европског првенства у воденим спортовима.
 
Уредник и водитељ емисије - Дијана Иванов Кадић 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије