Читај ми!

Док Партизан битке бије

После 16 година, стонотенисери Партизана су прваци државе. Тринаесту титулу су освојили савладавши у четвртфиналу вечитог ривала Црвену звезду с 2:0, у полуфиналу дотадашњег шампиона Раднички из Беочина с 2:1 и у финалу нишки Железничар с 2:0. Успех су, под вођством тренера Милорада Глишића остварили: Александар Каракашевић, који се после много година вратио међу „црно-беле”, Кинез Ванг Зенги, Рус Михаил Пајков, Бојан Милошевић (капитен и председник клуба, наш данашњи гост), Милош Савић и Дарио Ардељан.

Београдски редитељ Владимир Кајловић на фестивалу Белдокс у понедељак. "То је филм о човеку који је- поред славе, успеха и падова- остао човек, који зрачи добротом и искреношћу – горостас. Такви људи потребни су данас Србији“, говорио је Кајловић током рада на филму који, иначе, почиње,сценом сусрета трубачке легенде и Чика из „Џипси Кингса". Од Бојничке махале , па све до највећих концертних дворана широм света, Фејат Сејдић је доказ да се господин рађа, а не постаје.

 Александра Црвендакић свој први прави интервју у животу имала је управо за емисију `Време спорта и разоноде`. Њене кошаркашке стазе потом су биле посуте звездама, од бројних трофеја са матичним клубом са Малог Калемегдана преко другиох европских екипа, а посебно репрезентацијом Србије. Неочекивано, популарни `Црвић`, како је од миља зову људи из света кошарке, мора да заврши каријеру, у својој 28. години, када је свакако имала још шта да каже и покаже на паркету. Тако су одлучили лекари, којима се никако не допада њена повреда и ставили су вето на једну лепу каријеру. Чућемо утиске и размишљања, као и даље планове сјајне кошаркашице.

У Београду је свечано отворена 11. сезона Спортских игара младих. Слика из нашег главног града, на којој је стотине раздрагане деце, отишла је у свет као врло лепа. Новитет је да су, поред Србије, БиХ и Хрватске, од ове године равноправни учесници и млади из Словеније. Током данашње емисије чућемо некога из непосредне организације ове манифестације која благовремено учи децу из региона да буду добри спортисти, честити људи, да поштују другаре из других држава, да граде неки лепши, неки бољи свет.

Зоран Радисављевић, мајстор анаграма, објавио је недавно књигу "Анаграмне чаролије", са преко 1.600 најбољих анаграма у претходних двадесетак година шампионата Србије. Такође, пре неки дан је организовао први Међународни дан анаграма, на коме су учествовали такмичари из 10 земаља. Ваља напоменути да су анаграмисти из Србије- опште је мишљење- по свом квалитету, а сад већ и по традицији шампионата, у самом врху светске енигматике. Зоран ће нам дочарати сву лепоту и мајстортсво ове врсте стваралаштва, уз напомену да су анаграми под‌једнако врста шифровања и један леп вид забаве.

И ове суботе чућемо низ прилога и звучних записа из света културе, као и јавног и уметничког живота. Витез кулинарства Милијан Стојанић има нови предлог јеловника за недељни ручак. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Срђан Манојловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару