Ромски фестивал у Прагу

Европски центар за права Рома покренуо је иницијативу под називом „РоМеџик“, у циљу подизања видљивости дискриминације са којом се суочавају Роми - припадници ЛГБТ+ заједнице, како од стране друштва, тако и унутар њихових ромских заједница.

Необуздан фламенко у модерном руху, енергични влашки чапаш, македонски дувачки оркестар, бравурозни "ромски џез", пројекције филмова и емисија о кулинарству… Све ће то понудити Светски фестивал ромске културе „Кхаморо“, који ће крајем маја почети у Прагу.

Британски Сандеј тајмс објавио је листу најбогатијих људи у земљи. Британски предузетник Алфи Бест је са богатством од 947 милиона фунти на путу да постане први Ром милијардер на свету.

Емисију припрема и води Гордана Нешовић

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије