Читај ми!

Мале ноћне приче

Гости Југослав Николић и Душан Димитријевић

На фестивалу Белдокс, 23. маја 2024. године биће премијерно приказан документарац “Комби-нација”, Југослава Николића. Филм је о Заставином комбију АК 850, који се правио се у свим републикама бивше Југославије и сниман је у фабрикама где су за њега некад производили делови. Снимане су приче бивших запослених, а Николић каже да се “овом филму малтене види и то како је и зашто Југославија завршила своју причу”.

У Заставином комбију се могло превозити шест путника, као шест југословенских република, а ако се “ако се мало збију и осам”, на колико је заправо био регистрован. “Значи као Југославија за осам људи. Осам република и две покрајине”, напоменуо је аутор.

Филм носи поднаслов “Југослав и ја”, што је игра речи његовог и имена власника комбија Душана Димитријевића. За потребе снимања филма прешли су, са Фиатом АК 850, произведеним 1984. године, око 5.000 километара “без једног квара”.

У Ноћном програму говориће о томе којим путевима бивше Југославије су прошли, како данас све то изгледа и где су најбоље прихваћени.

Придружите нам се и ви, тако што ћете мејл послати на tanja.nocniprogram@gmail.com.

Аутор и водитељ: Тања Гајовић

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије