Читај ми!

Реприза

Мирослав Мира Митровић

Током 2024. године, у којој Радио Београд обележава 100 година постојања, у оквиру емисије ''Код два бела голуба'' сваког понедељка слушаћемо емисије које  говоре о историји наше радио станице, и о људима који су стварали ту историју.

Мирослав Мира Митровић (1920-2006) радни век је провео у Радио Београду. Радио му је био, деценијама, даноноћно, и на послу и ван њега, и видљиви и невидљиви сапутник. Своја сећања на рад у радио станици предано је записивао и објавио у књизи "Невидљиви сапутник".

Мира Митровић био jе спикер, новинар и уредник Забавно-хумористичког програма и творац емисије "Весело вече". За њим су остали малобројни текстови, већину је радио "прогутао". На текстове није стављао никакав потпис или знак; само би откинуо ћошак папира. Листови који ће се читати, читави су: исписао их је сам Мира. Неке емисије, на жалост, нису сачуване.

У вечерашњој емисији ''Код два бела голуба''  чућемо причу о животу и стваралаштву Мире Митровића, његова сећања на рад у радију, делове из емисија у којима је он учествовао,  као и емисију из некад популарне серије "Породица Јовановић, свакодневница једне породице".

Аутор емисије: Бранислав Тодоровић Клинић.

 

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара