Читај ми!

Двадесет пет година без одговора на питање „Зашто?“

На данашњи дан, пре 25 година, бомбардована је зграда наше телевизије у Таковској улици. Ни после две и по деценије непознанице нису разјашњене, а дилеме нису отклоњене. Бројна питања и даље су без одговора, а једно од кључних је - због чега је НАТО пакт зграду РТС-а, а она је била цивилни објекат, прогласио за легитиман војни циљ?

Ово питање, али и многа друга, поставићемо главном уреднику портала Пиштаљка и некадашњем председнику Удружења новинара Србије Владимиру Радомировићу. Он ће објаснити и због чега је за НАТО агресоре гранатирање РТС представљало политичко питање, а не цивилизацијско и морално, због чега страдали у РТС нису унети у листу медијских жртава и какав је значај саопштења организације Хјуман рајтс воч да није било разлога да се бомбардује зграда телевизије.

Уредник и водитељ је Дејан Ерић.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара