Читај ми!

Реприза

Сребреница на Ист Риверу

Резолуција о Сребреници, коју су припремиле Немачка и Руанда, ушла је у процедуру усвајања у Уједињеним нацијама. Овим предлогом спонзори документа настоје да се 11. јул прогласи међународним даном сећања на злочин у Сребреници. Сребреничка резолуција већ неколико недеља подгрева иначе затегнуте односе у Босни и Херцеговини и прети ескалирању спора између Бања Луке и Сарајева. Председник Додик најавио је оштре мере у случају усвајања резолуције, која би практично суспендовала дух Дејтонског споразума. Шта то значи и у ком смеру ће Република Српска ићи, за Магазин анализира професор Факултета политичких наука у Бања Луци Милош Шолаја

Захлађење са кишом, судећи према интересовању, нову туристичку сезону неће покварити. Предстојећи ускршњи и првомајски празници практично ће је отворити. Туристички радници и агенције озбиљно се припремају и за лето. Шта се нуди, какве су цене и каква је потражња, о томе разговарамо са директором Јуте Александар Сеничић.

Једно је од најхуманијих позива је хранитељство, а оно кад нас има традицију дугу цео век. Данас, у Србији више од пет хиљада деце живи у хранитељским породицама, што је, кажу стручњаци, за дете без родитеља, боље и хуманије, него живот у дому. У банатском селу Конак неколико породица бави се хранитељством. Јелена Перендија Михајловић провела је дан код Банових. Стева и Мариш скоро две деценије више су од хранитеља за троје деце.

У Србији готово 800 хиљада људи болује од дијабетеса. Међу њима је и око пет хиљада деце. Да је шећерна болест у порасту, говори и податак да од ње болује седам одсто светске популације и да се тај број у последње три деценије учетворостручио. Шта су узроци ове лоше статистике, како избећи ризике и како се дијабетес данас контролише, за Магазин говори професорка Медицинског факултета у Београду др Весна Димитријевић Срећковић, ендокринолог.

Уредник и водитељ Ана Томашевић.


Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво