Читај ми!

Резолуција о злочинима у НДХ – пут ка заузимању званичног става?

Покренута пре неколико дана, петиција за подршку Резолуцији о геноциду почињеном над српским народом у Независној Држави Хрватској већ има неколико хиљада потписа. За улазак у скупштинску процедуру потребно је да се сакупи 10 000 потписа. Петицију су покренула удружења крајишких Срба у Србији, Републици Српској и дијаспори које је окупио Покрет Срба Крајишника под слоганом “Време је”. Организатори акције кажу да је циљ Резолуције да се ствари назову правим именом и да се ода пошта жртвама.

Да ли ће Резолуција бити усвојена и шта би њено усвајање донело Србији и друштву у нашој земљи? Због чега је важно да се о збивањима током Другог светског рата и масовном страдању народа заузме званичан став?

Саговорници емисије су Миле Боснић, председник Покрета Срба Крајишника и Душан Басташић председник удружења Јадовно 1941. из Бањалуке.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво