Читај ми!

Реприза

Добротворка Мирка Грујић

Мирка Грујић била је председница Кола српских сестара, прва почасна дама краљице Марије Карађорђевић, изузетна, хумана, дама великог срца која је све најбоље и најплеменитије у себи посветила онима у невољи и свима којима су топло крило и помоћ били потребни.

Прешла је Албанију са Српском војском носећи као највећу вредност породичну икону. Период од двадесет година док је била на челу Кола многи називају златним. У то време Коло је подигло три зграде у Ресавској улици, а да би добило кредит од банке Мирка Грујић је као гаранцију заложила своју кућу која је у то време вредела 2.500.000 динара.Прешла је Албанију са Српском војском носећи као највећу вредност породичну икону. Период од двадесет година док је била на челу Кола многи називају златним. У то време Коло је подигло три зграде у Ресавској улици, а да би добило кредит од банке Мирка Грујић је као гаранцију заложила своју кућу која је у то време вредела 2.500.000 динара. У вечерашњој емисији говоримо о животу и раду ове наше добротворке.             

Аутор емисије: Ребека Леви 

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара