Читај ми!

Срби у централној Европи

Такмичење за најбољи српски фолклорни ансамбл у европској дијаспори, овог викенда се наставља у Аустрији. Уз већ традиционално такмичење које ће довести најбоље у Београд, на финални сусрет, биће додељене И специјалне награде – за ношњу и кореографију, а о свим детаљима, разговарамо, вечерас са Александром Станковићем, председником Аустријског Савеза Српских фолклора.

У Темишвару је одржано књижевно вече песникиње, преводитељке И теоретичарке уметности Нине Живанчевић, која живи у Паризу. Била је то прилика за сусрет са нашим писцима И публицистима из Румуније – доносимо део тих разговора.

О дешавањима у српској заједници у Мађарској, чућете из прегледа Српских недељних новина – које настављају два века дугу традицију српског издаваштва у овој земљи.

Уредница И водитељка, Ружица Зоркић Радичевић.

 

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара