Читај ми!

Како лечити зависност од интернета

Према неким подацима дневно проведемо чак осам сати гледајући у мобилни телефон, компјутер или таблет. У не малом броју случајева схватамо колико смо зависни од интернета до тачке која захтева чак и лечење. На овај проблем указујемо поводом представљања пројекта "Превенција, едукација и социјализација", који ће се бавити превенцијом болести зависности од интернета код ученика виших разреда основних и средњих школа. Гости су нам Драган Шкрбић, истакнути спортиста и рукометни репрезентативац, испред Удружења приређивача игара на срећу, које је иницијатор овог пројекта и др Катарина Црнић из Специјалне болнице за болести зависности.

Сваке године у Србији се региструје око 200 новооболеле деце од дијабетеса. За већину родитеља велики проблеми настају дететовим поласком у школу, јер тада део бриге треба да преузме неко други. Од скоро је у основним и средњим школама у примени Протокол о поступању са ученицима оболелима од дијабетеса. За то је међу најзаслужнијима Удружење родитеља деце оболеле од дијабетеса "Аларм". Један од оснивача је наш саговорник, Алексадндар Ружичић.

После кратког захлађења опет нам се вратило натпросечно топло време које смо имали и у фебруару. Многе воћке су увелико процветале, а страховања о могућем мразу су, чини се, била неоснована. У наредним минутима проверавамо каква је ситуација у засадима најзаступљенијих врста воћа у Ваљевском крају. Разговараћемо са Срђаном Станојловићем, саветником за воћарство у Пољопривредноој стручној служби Ваљево.

Уредник и водитељ Оливера Стајић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво