Читај ми!

Век женског фудбала у Србији

На данашњи дан, пре 100 година, одиграна је прва фудбалска утакмица женских екипа на овим просторима. Век фудбала уз жене, то је ономе о чему прави мушкарци само сањају. Ево , на насловној, слике женског фудбалског клуба Машинац са Делијског visa из боље прошлости, из 1970. године. Иначе, даме су играле фудбал још 618. године у Кини, о чему сведоче рељефи у пећинама, док су у Шкотској, у 17. веку, играле удате жене против неудатих, резултат није познат најширој јавности. Разговарамо са родоначелником женском фудбала код нас, Перицом Крстићем, вишедеценијским тренером и уваженим фудбалским послеником

Александар Митровић паузираће шест недеља због повреде бутног мишића, саопштио је његов клуб Ал Хилал на званичном сајту. Најбољи стрелац репрезентације свих времена, сазнајемо, требало би да се опорави до 16. јуна и прве утакмице Србије на Европском првенству против Енглеске. Данас се играју три утакмице 28. кола Супер лиге Србије у фудбалу: Нови Пазар- ТСЦ, Војводина- Чукарички и Железничар- Радник. Код прволигаша- данас два сусрета, састају се Слобода-Дубочица, односно Металац- Раднички.

На боксерској ревији у Мајданпеку, коју је организовала Српска федерација професионалних боксера, млади Бањалучанин Томислав Вукомановић савладао је Грузијца Гамгебелија, то је његова осма победа у професионалној каријери, после које се на светској листи попео за читавих 60 места. У Првиредној комори је потписан протокол о сарадњи са Београдским маратоном на спровођењу такмичења у сакупљању рециклабилног отпада. На локалитету Феликс Ромулијана, у четвртак, 4. априла, биће отворена изложба Олимпијског комитета Србије под називом „Пут правих вредности“. Поставка ће бити изложена до 6. маја ове године.

Ево нас опет код женског фудбала: наша репрезентација има нове важне активности, о којима нам прича селектор Драгиша Зечевић. Познат је и последњи полуфиналиста плеј офа у одбојци за даме- то је Црвена звезда, која је у мајсторици плеј офа Лиге Србије била боља од екипе Уба. Утиске износе тренер црвено-белих Милан Гршић и шеф струке Тамнавки Маријана Боричић.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је у друштву некадашњег селектора Дејвис куп репрезентације Србије Ненада Зимоњића отпочео припреме за турнире који ће се у наредном периоду играти на најспоријој подлози. Чућемо и разговор Александра Жигића са Богданом Богановићем, на тему Олимпијских игара у Паризу. Емисију припрема Спортска редакција Радио Београда 1.
 
Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара