Читај ми!

Повратак ИСИС-а преко Москве

Пре седам дана у Крокус сити холу на периферији Москве десио се терористички напад, у коме је страдало више од 140 људи. Неуобичајено брзо, ИСИС је преузео одговорност. Планери злочина су наводно идентификовани у огранку ИСИС-а Хорасан, што је стари назив за област у јужном делу Таџикистана. Упркос бројним спекулацијама о поузданости ових тврдњи, исламски екстремизам је поново актуелизован. У којој мери, са каквим мотивом и циљевима, разговарамо са Србољубом Пеовићем са Института за европске студије.

У Савету Европе пре два дана у вези са Србијом десио се још један преседан. Комитет за политичка питања и демократију Парламентарне скупштине одобрио је препоруку известиоца Доре Бакојани о пријему Косова у ту организацију и предложио да се Приштини упути позив за чланство. Како се гласало и какве су могуће последице ове одлуке питамо нашу дописницу из Стразбура Наташу Јокић.

Приче о шпијунима одувек су привлачиле пажњу и интригирале јавност. Многи обавештајци постали су литерарни и филмски јунаци. Неки од најуспешнијих међу њима, ипак су остајали анонимни. Бивши обавештајац бивше Краљевине Југославије Владимир Ваухник један је од њих. Његову животну и шпијунску причу приредио је недавно Владимир Петровић и он је гост данашње емисије.

Др Милена Анђелковић, фармацеут из Косовске Митровице добила је престижну награду „Медис“, која се у Љубљани додељује за научно истраживачки рад из области медицине и фармације. Миленина студија, на којој је радила готово десет година проглашена је за најбољи од 242 научна рада пристигла на конкурс. О награди, научном раду, али и животу и раду на северу Косова и Метохије, докторка Анђелковић говори за Магазин

Уредник и водитељ Ана Томашевић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво