Читај ми!

За и против нуклеарне енергије

У само недељу дана одржана су два скупа на којима се разговарало о глобалној употреби атомске енергије. Преовлађује закључак да  је нуклеарна енергија   прихватљива као средство дугорочног одрживог развоја и транзиције чисте енергије. Очигледна је подела на заговорнике и противнике, али и померање у броју земаља  укључених у рад на подручју цивилне употребе и истраживању нуклеарне енергије. То је повод да нам саговорник  буде  нуклерани физичар Иван Петровић.

Све чешћа упозорења о загађености прехрамбених намирница наводе нас да више водимо рачуна о томе шта и како конзумирамо. Отуда је  све већа потреба за стручњацима који би нас упутили у тајне правилне и здраве исхране. То су први схватили на Агрономском факултету у Чачку и  крагујевачком Медицинском факултету и покренули заједнички академски програм, чији ће полазници   стећи звање – дипломирани инжењер нутриционизма. О томе ћемо разговарати са Владимиром  Курћубићем, продеканом за наставу и научноистраживачки рад на Агрономском факултету у Чачку.

Управо завршен Сајам аутомобила у Београду потврдио је да су електрична возила увелико део наше стварности. То би могло да значи да су студенти окупљени на пројекту "Друмска стрела" на добром путу, јер за ову сезону припремају већ своје друго електрично возило. Друмска Стрела је први српски Формула Студент тим, чији су чланови студенти Универзитета у Београду, који сваке године пројектују, израђују и тестирају ново возило, са којим наступају на Формула Студент такмичењима, о чему ћемо више сазнати у емисији.

Уредник и водитељ  Оливера Стајић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво