Читај ми!

Светски дан вода

Већ три деценије сваког 22. марта обележава се Светски дан вода како бисмо се сви подсетили колико је важно заштитити воде, као и чињенице у многим крајевима света влада озбиљан недостатак воде за пиће. Србија има довољно воде за сопствене потребе, али уз рационално коришћење и заштиту. О овој теми саговорник ће нам бити Горан Секулић из фондације The Натуре Conservancy.

Још једна важна тема везана је за данашњи дан - сви осмаци широм Србије имају пробу такозване мале матуре. Тим поводом у програм ће нам се укључити Ката Симић Мишић, руководилац Центра за испите у Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања.

Разговараћемо и с Бојаном Бањевић из Црвеног крста Србије, стручном сарадницом за прву помоћ, а трагом информације да је почело постављање првих јавно доступних апарата за аутоматску дефибрилацију на железничким станицама у Србији.

Сања Којић Младенов, кустоскиња Музеја савремене у НС, најавиће нам отварање регионалне изложбе "New Ера" у овом музеју.

Као и сваког петка, организујемо квиз у којем дародавац Призма Крагујевац поклања дигитални апарат за мерење крвног притиска и пулса.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић

Пробудите се уз Радио Београд 1!

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара