Читај ми!

Састанак главних преговарача Београда и Приштине у Бриселу

У средишту пажње састанак главних преговарача Београда и Приштине у Бриселу. У плану је наставак разговора  од пре неколико недеља о одлуци такозване Централне банке Косова о употреби динара.  Разговараће се  и о о другим "најхитнијим питањима" у оквиру дијалога.  

Инфлација успорава, шта то значи за привреду и грађане

Инфлација је од марта прошле до јануара ове године успорила са 16,2 одсто на 6,4 одсто, што је скоро за 10 процентних поена. Међугодишња инфлација је додатно успорила и у фебруару је износила 5,6 одсто. Из Народне банке су истакли да слично као и претходних месеци  смањењу инфлације кључно доприноси успоравање раста цена хране и цена производа и услуга у оквиру базне инфлације, која представља индекс потрошачких цена по искључењу хране, енергије, алкохола и цигарета.

Шта у свакодневном животу значи успоравање инфлације? Како се њен пад одражава на привреду и градјане?

Гост емисије је Лазар Радивојевић, истраживач у Одсеку за анализу инфлације и очекивања у Сектору за економска истраживања и статистику НБС.

Уредник: Оливера Симић Милошевић.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво