Читај ми!

Рођендан емисије "Време спорта и разоноде"

Култна емисија спортске рубрике Радио Београда, Време спорта и разоноде, први пут је емитована 13. марта 1960. године. Данас, 64 године касније, свако суботње издање легендарног породичног магазина почиње препознатљивим узвицима ''Гол, гол... Гол, гол!'' из преноса Радивоја Марковића на таласима нашег програма са утакмице Југославија - Парагвај.

Поред преноса и динамичних укључења са стадиона широм региона, у најпопуларнијој радијској емисији,у преко 3.300 издања слушаоцима су предтављане највеће звезде домаћег спорта, али и оне у настајању. Темеље чувеног ''ВСР''-а, поставили су први уредник Радивоје Марковић и затим, Предраг Кнежевић - омиљени радио водитељ са идејама и визијама које су биле испред његовог времена. У духу једног од слогана емисије: ред музике, па ред спорта, наш програм је као торта, додатно украшена актуелним причама из културе, кулинарства, туризма и осталих сфера. Некада су транзистори били обавезан реквизит на фудбалским стадионима уз гарнитуру која је подразумевала дрес и шал, а у модерна времена ''Време спорта и разоноде'' могуће је пратити и путем интернета на многобројним дигиталним платформама.

Од осталих тема (у сенци нашег поносног слављеника) издвајамо фудбалска дешавања којима ћемо се бавити у данашњој емисији ''Спортски журнал''. Наиме, у току је ванредно, 24. коло домаће Суперлиге. Раднички и Железничар ће играти свој меч у Панчеву од 14 часова. А у каснијим поподневним терминима Партизан и Црвена звезда ће се борити за нове бодове, прве после вечитог дербија. Црно-бели дочекују Напредак од 16 часова и 55 минута, док црвено-бели гостују Радничком, са зебњом од чувеног усклика Димитрија Пантића из серијала филмова ''Тесна кожа'' да ће њихови навијачи чути његову реченицу ''кец у Нишу''. Сећате се да је пратио ''Време спорта и разоноде'' преко радио пријемника?

Касније вечерас на много већу, европску сцену, ступиће последња четири учесника осмине финала фудбалске Лиге Шампиона. Оба сусрета почињу у 21 сат а парови су Атлетико Мадрид - Интер и Борусија Дортмунд - ПСВ. Италијански тим ће у Шпанији бранити предност из прве утакмице од 1:0, док ће Немци и Холанђани кренути практично од нуле, јер је пре три недеље било 1:1. Дуел из Мадрида, Атлетико - Интер пратићемо у директном преносу на нашој телевизији, а о вечерашњим и јучерашњим дуелима, своје мишљење изнеће фудбалски тренер Александар Јанковић.

Почиње боксерски турнир, 61. ''Београдски победник''. Дворана ''Александар Николић'' у Београду биће домаћин међународног спектакла богате традиције, меморијал ''Бранко Пешић'' све до 17. марта. Турнир који је већ дуги низ година сврстан у А категорију према Светској боксерској федерацији ове године угостиће 93 боксера и 35 боксерки из 16 земаља света. Први такмичарски дан започињемо од 16 часова.

Данашњу емисију уређује и води Милош Панић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво