Читај ми!

Изазови за Роме, државе и институције - али и евидентан напредак

Реџепали Чупи, директор Фонда за образовање Рома, за македонски портал „Трн“, каже да проблеми које је ромска заједница гомилала вековима ни после 20 година разговора, напора, интервенција за инклузију, још нису решени, нити заједница може да буде задовољна. Још има изазова за заједницу, државе и институције, али евидентан је и одређени напредак, истиће Чупи.

Окружни суд у Острави је донео условну казну од три године затвора уреднику сајта, због расистичког чланка „Једанаест Цигана минус“. У чланку је реч о погибији 11 људи, међу којима и неколико деце.

У енглеском граду Питербургу за крај ове године је планирано отварање првог музеја у потпуности посвећеног ромској култури. Иницијатор отварања музеја је Петер Торак, почасни конзул Чешке Републике у Уједињеном Краљевству.

Емисију припрема и води Уна Бериша.

 

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво