Читај ми!

Romacted програм

У првом делу емисије говоримо о Romacted програму који заједнички, у седам држава Западног Балкана, спроводе Савет Европе и Европска унија. У другој фази програма, под називом "Промовисање доброг управљања и оснаживања Рома на локалном нивоу" настављен је рад на консолидацији и проширењу напора за побољшање интгеграције ромске популације у локалним заједницама.

Универзитет у Сарајеву организовао је панел о ромској култури и уметности, у циљу подизања свести о важности родне равноправности у контексту живота Ромкиња, те идентификације изазова са којима се оне суочавају.

Католичка црква у Немачкој је најавила да жели да расветли сопствену улогу у прогону Рома и Синта током Другог светског рата.

Емисију припрема и води Гордана Нешовић.


Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво