Читај ми!

Наши пензионери у дијаспори

Већина наших људи, по завршетку радног века, дође у Србију, да овде проведе своје пензионерске дане. Они пак, који одлуче да остану у иностранству – као пензионери, обично буду упућени на тамошња удружења пензионера. По угледу на таква, канадска удружења, неколико наших пензионера из Отаве је основало своје удружење: „Здраво и дуго дружење“. Разговарали смо са једним од оснивача, Бранком Миљевићем.

Асоцијација српског фолклора дијаспоре, окупља културно-уметничка друштва из неколико европских земаља и овог пролећа ће, по 26.пут организовати Смотра српског фолклора дијаспоре. Ненад Миленковић, председник Асоцијације и представник Швајцарске, биће гост наше вечерашње емисије.

Према прокламацији градоначелника Њујорка Ерика Адамса, 26. фебруар је проглашен за Дан српског наслеђа у Њујорку. Тим поводом су на Менхетну подигнуте заставе Србије и САД, а догађају је присуствовао и наш конзул.

Уредница и водитељка Ружица Зоркић Радичевић.

 

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара