Читај ми!

Шта старије жене желе

Црвени крст Србије и Геронтолошко друштво Србије, у сарадњи са америчком Асоцијацијом „Беле машнице“ од априла до августа прошле године, спровео је истраживање о здрављу и благостању жена током целоживотног циклуса, под називом „Шта жене желе?“ Поводом 8. марта, Међународног дана жена, говорићемо о резултатима овог истраживања и о положају женске популације на селу и у градовима, у свету, и у нашој држави. Више појединости сазнаћемо од Наташе Тодоровић, психолога из Црвеног крста Србије и председнице Геронтолошког друштва Србије.

Републички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) и ове године је потписао уговоре са 28 приватних клиника да би се смањиле листе чекања за операцију катаракте на коју тренутно чека око 18 хиљада пацијената – изјавила је за Радио Београд Један директорка тог фонда Сања Радојевић Шкодрић и истакла да је већ почело усмеравање осигураника у приватне очне клинике. По њеним речима, листе чекања би могле да буду брзо избрисане, али један део осигураника не жели да их оперишу лекари у приватним очним клиникама, већ траже да то учине одређени доктори у државним установама и зато ће остати на листама чекања.

Глумац Петар Божовић недавно је боравио у Грачаници, Ораховцу, Гораждевцу и Осојану где је приредио поетске вечери казујући стихове и прозу наших књижевних великана. Поред сценског наступа, разговарао је и са Србима на Косову и Метохији о њиховој тешкој свакодневици која, упркос свему, не успева да их отера са вековних огњишта. Како је до ове посете дошло и колико она значи нашим сународницима у јужној покрајини сазнаћемо више од професорке и књижевнице Оливере Радић из Ораховца.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Немања Кујунџић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница – Наташа Тододровић (Фото/М. Стојадиновић)

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара