Читај ми!

Наши научници у дијаспори

Фонд за науку је објавио позив за наше научнике, диљем планете, да се јаве и своја истраживања реализују уз помоћ средстава која им се нуде. Програм има за циљ ширење сарадње и размену знања и искустава.

Обезбеђено је 2,2 милиона евра кроз пројекат SAIGE, а максималан износ буџета по пројекту износи 200 хиљада евра. Позив је отворен још месец дана, а о детаљима, разговарамо са Милицом Ђурић Јовичић, директорком Фонда.

Марко Николић, професор физичког који живи и ради у Кувајту, познат по свом хуманитарном раду, још једном је задивио свет: претрчао је 1420 километара кроз пустињу у Мароку, како би обезбедио помоћ за дечака из Ниша. Како је изгледала ова тура, и које још подвиге је остварио – у хуманитарне сврхе, чућете у емисији.

Уредница и водитељка, Ружица Зоркић Радичевић.

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије