Читај ми!

Одлазак у пензију је само формални крај једног и почетак новог животног циклуса

Да ли су године само број или понекад могу да буду додатни притисак? Зашто је важно да одлазак у пензију не постане дан „Д“ као крај социјалног живота и да сениори почну да се понашају пензионерски, животарећи! А такав став води у летаргију и депресију. О квалитету и лепоти живота и после 65. године сазнаћемо више од магистра социологије, од недавно у пензији, Радмиле Пеције Урошевић. Поделиће са нама своја искуства о припремама за одлазак у пензију.

У рубрици радио-портрет ћемо представити Владимира Јовичића, дугогодишњег певача Камерног хора „Смиље“ и оснивача музичке групе „Пет плус“. Некада геометар који је радио широм бивше Југославије, данас пензионер из срца Београда, певајући и глумећи обилази дневне центре за сениоре у престоном граду.

Минуте за културу ћемо посветити пројекту „Мостови од књига“ који је осмислила Нађа Стефановић (16) из Аустралије, наше горе лист. Реч је о програму у ком је позвала пријатеље и остале љубитеље белетристике да прикупе сликовнице, лектиру и забавне књиге за школарце на српском, како би их деца која желе да уче матерњи језик на другом крају света читала.

Подршку јој је пружила и наша амбасада у Канбери, али и бака и дека Славица и Радослав из Београда. Недавно су гостовали у нашој емисији „Вечерас заједно“, а ми ћемо пренети део разговора посвећен овој племенитој акцији.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара