Читај ми!

`Балкан класик` у Дохи

Ватерполисти Србије од 17 часова играју меч четвртфинала Светског првенства у Дохи са селекцијом Хрватске. Примарни циљ изабраника Уроша Стевановића у Катару је испуњен- пласман на Олимпијске игре у Паризу. Следи највећи изазов до сада, европски вицешампион Хрватска. Меч за спортске гурмане, прилика за ново доказивање, шанса да видимо где је у овом тренутку српска репрезентација и најзад, или пре свега, ривалитет каквог мало где има. Обострано уважавање са обе стране и опрез- тиме одишу речи селектора Туцека и Стевановића, играчи ће своје рећи у базену. У осталим утакмицама данашњег програма, у борби за полуфинале састају се Шпанија- Црна Гора, Грчка- Италија и Мађарска-Француска. Дакле, све репрезентације у завршници СП у Дохи долазе из Европе

Српски рвач Александар Комаров пласирао се у финале Европског првенства у категорији до 87 килограма грчко-римским стилом, пошто је у полуфиналу победио Ислама Абасова из Азербејџана. У борби за злато, која је на програму вечерас, Комаров ће у финалу за противника имати Турчина Алија Ченгиза. Од осталих српских репрезентативаца на струњачу су излазили још Борис Петрушић и Али Арсалан, али нису успели да уђу у борбу за медаље.

Фудбалери Лајпцига дочекаће Реал Мадрид у првом мечу осмине финала Лиге шампиона, док ће Копенхаген и Манчестер сити одиграти први од два дуела на стадиону "Паркен" у главном граду Данске, оба меча играју се од 21 час. Фудбалска репрезентација Бразила до 23 године, није успела да се пласира на Олимпијске игре у Паризу, пошто је поражена од селекције Аргентине резултатом 1:0 у мечу последњег, трећег кола јужноамеричких квалификација.

Међународни атлетски`Belgrade Indoor Meeting`, девети по реду, одржава се данас од 15.30 часова. Ово такмичење налази се на листи светске серије митинга И има сребрни статус. Гледаћемо и неке од највећих звезда данашњице, а највећа од њих биће познати бацач кугле са Новог Зеланда, Том Волш, који је јуче присуствовао конференцији за штампу заједно са директором митинга Михаилом Дудашем, нашим бацачем кугле Асмиром Колашинцем и српском скакачицом у даљ Милицом Гардашевић.

Европско првенство у дизању тегова 2024 почело је у Софији у Бугарској, траје до 20. фебруара. Ово такмичење, у организацији Европске федерације за дизање тегова, додатно је битно,  будући да је квалификационо за предстојеће Олимпијске игре у Паризу. У конкуренцији више од 360 дизача тегова, боје Србије на Европском првенству бране петоро такмичара.

И овај дан доноси пар лоших вести са спортских терена и око њих. У Индонезији, фудбалер Септијан Рахарџа из Субанга, играо је пријатељску утакмицу на стадиону "Силиванги" у граду Бандунгу, око 150 километара јужно од Џакарте, када је трагично настрадао од удара грома. Рахарџа је имао 35 година. Некадашњи кошаркашки репрезентативац Жарко Паспаљ оперисан је у Клиничком центру Србије у Београду због проблема са срцем. Славни кошаркаш је у стабилном стању и очекује се његов даљи опоравак. Захват је био у плану, али је убрзан новонасталим проблемима. Искрене најлепше жеље нашем спортском асу за што бржи опоравак.

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар саопштио је шири списак од 35 играчица за мечеве са Црном Гором у квалификацијама за Европско првенство, које ће бити одржано крајем године у Аустрији, Мађарској и Швајцарској. Србија се налази у Шестој групи квалификација за Европско првенство 2024, са селекцијама Црне Горе, Турске и Бугарске. Чућемо и актуелности из Олимпијског комитета Србије, нове вести о Крос серији РТС-а, као и причу о томе колико је радио као медиј помагао спортистима да постижу добре резултате и тријумфе, и то у поводу Светског дана радија. Емисију припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


 

 

 


Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару