Породични мостови са дијаспором

Брига за младе у дијаспори и настојање да се и код друге и треће генерације наших исељеника, очува дух традиције и културе коју су им родитељи понели, одлазећи у иностранство је – стална. Младе генерације, међутим, и саме налазе начине да одрже везе са домовином, породицом и пријатељима које су оставили у Србији.

 

Са једном таквом, изузетно младом дамом, и њеним баком и дедом који је подржавају из Србије, ћемо вас упознати вечерас. Прича води чак до – Аустралије, где је прошле недеље, почела да ради наша допунска школа.

Савез Срба у Словенији је опет искорачио: направили су заједницу на још једној друштвеној мрежи, и повезали говото сва удружења наших грађана у овој држави. Чућете разговор са представником заједнице у Марибору.

Уредница и водитељка, Ружица Зоркић Радичевић.

 

 

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара