Драмски програм за децу

Јанко Веселиновић: „Хајдук Станко”, други део

Турски ефендија би хтео да успостави чвршћу власт у селу Црна Бара и саветује се са Маринком, сељаком који је турска улизица, како да посвађа становнике који иначе живе врло сложно. Маринко предлаже да искористе ситуацију у којој су Станко и његов побратим Лазар заљубљени у исту девојку Јелицу.

Сукоб између њих двојице поделиће село и људе. Маринко предлаже да Станку „наместе” крађу 200 дуката из вајата Лазаровог оца Ивана. Због лажне оптужбе за крађу већина сељана се окреће против Станка, кога та харанга натера да избегне у шуму, у хајдучку чету коју предводи хајдук Срећко. Станко је повређен због издаје свог побратима Лазара, који користи Станково одсуство из села да се удвара Јелици и да је проси иако је она заљубљена у Станка и верна њему. Иако је цела ситуација против Станка, истина на крају ипак избија на видело. Станковом месту се приближавају устаници из Мачве јер се све дешава у предвечерје устанка против Турака.

У драми играју: Властимир Ђуза Стојиљковић, Виктор Старчић, Славко Симић, Славка Јеринић, Ташко Начић, Милутин Бутковић, Драгомир Бојанић Гидра, Еуген Вербер, Драган Оцокољић, Богић Бошковић, Стеван Максић, Бранко Вујовић, Миодраг Лазаревић, Сава Јовановић и Милорад Душановић.

Редитељ: Петар Богићевић
Тон-мајстор: Душан Пауновић
Редитељ ремастеризоване верзије: Зоран Рангелов
Тон-мајстор ремастеризоване верзије: Зоран Узелац
Уредница серије: Мелина Пота Кољевић

Драмски програм

Autor:
Драмски програм Радио Београда

Драмски програм на РБ1 емитује репризну и премијерну продукцију у серији Драмске минијатуре суботом у 20:00, Драмски програм за децу недељом у 12:15 и у серији Радиотека недељом у 23:00. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво