Мостови од књига

Кампања за пријаву српске имовине у Федерацији БиХ је почела пре две године. Тада смо позивали и подсећали све који имају некретнине у Федерацији да поднесу захтеве. Докле се стигло и са пријавама и са хармонизацијом земљишних књига и катастарских података – одговара Ђорђе Радановић, председник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ.

Библиотека српске дијаспоре је идеја коју је Фонд дијаспора за матицу, разрађивао годинама. Коначно су се створили услови да се успостави, и то најпре у дигиталном свету. Сви који су стварали – књиге, научне радове, часописе, па и куваре, а живели при том у дијаспори, наћи ће се у овом јединственом регистру. С њима ће бити и сви они који су у центар својих интелектуалних радова, стављали дијаспору. Пренећемо у вечерашњој емисији, све детаље и упутство за коришћење.

Шта су то „Мостови од књига“ и како се граде, сазнаћете из разговора са Нађом Стефановић из Канбере, која је и покренула ову акцију.

Уредница и водитељка, Ружица Зоркић-Радичевић.

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије