Раст субвенција и до 70 посто

План развоја Србије “Скок у будућност - EXPO 2027” укључује и пољопривреду и пољопривредне произвођаче. Планира се раст субвенција и до 70 одсто, а држава ће највише пажње посветити сточарима. Ту свакако своје место заузима и пољопривредни произвођац у Србији, истиче министарка пољопривреде Јелена Танасковиц

Пољопривредно стручна и саветодавна служба сели се из Прокупља у Лесковац и Куршумлију. То је изазвало велико незадовољство код пољопривредника из централног дела Топлице. Ратари и воћари истичу да су имали изузетну сарадњу са стручњацима у PSSS у Прокупљу и да су им они најнеопходнији у и око тог града.

Завршен је и овогодишњи AgroBelgrade сајам пољопривреде, воћарства, прерађевина, вина и пољопривредне механизације. Представили су се и многи мали произвођачи прерађевина, туршија, џемова и зимница организованих на општинским штандовима.

Како би се спречило ширење афричке куге свиња у Србији, за нешто дуже од 4 године, према званичним подацима, еутаназирано је скоро 80 хиљада тих животиња. Болест је тренутно присутна у 8 округа, али забрињава то што се релативно скоро појавила у популацији дивљих свиња у пограничној зони у нама суседној Црној Гори. Стручњаци упозоравају да ситуација може да се држи под контролом ако сваки одгајивач примењује превентивне биосигурносне мере у објектима које користи за држање животиња.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара