Програм ИПАРД и у 2024.

Министарка пољопривреде Јелена Танасковић рекла да је држава прошле године из Ипард 2 програма пласирала 35 милиона евра. Одобрено је 1400 решења што је око 40 посто укупне суме за Ипард 2. Пољопривредници ће током 2024 године моћи да користе и преостала средства из Ипард 2 програма као и из Ипард 3 програма који је кренуо ове године.

Након што је донета Уредба о расподели подстицаја у пољопривреди за ову годину, сточари могу имати разлога за задовољство. Трећина средстава, или 23 милијарде динара за директна плаћања, намењена су сточарима. Захваљујући овом новцу очекује се опоравак млечног говедарства, али и повећање броја квалитетних товних јунади.

Цена њихове "живе мере" је на крају прошле године достигла исплативих 3,2 евра за килограм. Погодност за тов је јефтинија сточна храна, коју задруга производе на својим њивама захваљујући систему од две жетве годишње.

Посетили смо прву српску приватну винарију у шумадијском селу Крњеву. Тамо смо срели и госте из Ријеке, винаре са Крка, угоститеље и туристичке раднике.

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара