Лице са насловнице

Заслужио је Миомир Кецмановић да се нађе на централном месту најаве данашњег Спортског журнала, после херојске борбе на турниру Аустралија Опен, у којој је у маратонском мечу, у пет сетова, савладао Јана Ленарда Штруфа са 3:2 у сетовима и заказао меч трећег кола са Американем Томијем Полом, који је савладао Британца Џека Дрејпера резултатом 3:1. Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је уочи дуела трећег кола Аустралијан опена против Томаса Мартина Ечеверија да му жреб није нимало лак и да Аргентинац тренутно игра тенис живота на тврдој подлози. Меч Ђоковића и Ечеверија у трећем колу Аустралијан опена почиње у петак у девет часова по средњоевропском времену.

Кошаркашки свет је шокиран изненадном смрћу Дејана Милојевића, речи туге стижу са свих крајева планете. Памте га као човека који је увек и свуда имао осмех, борца на кошаркашком паркету и врсног тренера. Никола Јокић, Василије Мицић, Марко Симоновић, Влатко Чанчар, Тимоти Луваву, Ивица Зубац и Гога Битадзе стасали су у Меги под Милојевићевим патронатом и касније заслужили визу за пут у НБА лигу. Дворана "Мега фектори" ускоро ће променити име и зваће се по Дејану Милојевићу, који је тако несрећно и прерано завршио свој живот.

Кошаркаши Црвене звезде у утакмици 22. кола Евролиге од 19 часова у "Београдској арени" дочекују екипу Басконије. Звезда наставља да игра у променљивој форми и не може да уђе у прави ритам. Наредна два кола могла би да буду пресудна за српског представника у Евролиги. Капитен кошаркашког клуба Партизан Кевин Пантер пропустиће због болести меч 22. кола Евролиге са Панатинаикосом, који се игра сутра у Атини од 20 часова и 15 минута.

Чућемо, током емисије, поред актера поменутих утакмица, и Александру Црвендакић, која је други пут у каријери проглашена за најбољу кошаркашицу Србије. Горан Обрадовић, атлетски тренер, прича о припремама Иване Шпановић за Олимпијске игре у Паризу, као и сезону учешћа на митинзима на отвореном. Фудбалери Црвене звезде јуче су одиграли прву припремну утакмицу на Кипру, чућемо утиске из меча кога су црвено-бели решили у своју корист резултатом 3:2. Изабрани су најуспешнији спортисти са инвалидитетом за прошлу годину, Сенка Соколов и Филип Граовац освојили су најважнија признања, чућемо и председника Савеза, признатог параолимпијца Драженка Митровића. Најављујемо и наставак лепе традиције, сутра ће се широм Србије пливати за Часни крст, о таквом окупљању на Савској променади говори Вујица Мијаиловић.

О овим и другим актуелностима, данас у емисији коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1. У реализацији учествују Жарко Бован, Даница Крстић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару