Дај шта даш

У овим тренуцима  ватерполо репрезентација Србије игра  у Загребу са селекцијом Румуније утакмицу за седмо место на Европском првенству. Пошто је у четвртфиналу Европског првенства изгубила од Мађарске и остала без медаље на трећем шампионату Европе заредом, репрезентација Србије је поражена и од Грчке, у полуфиналу доигравања за пласман од петог до осмог места, тако да ће такмичење у Загребу данас окончати дуелом за седму позицију. Доигравање за репрезентацију Србије нема никакав резултатски значај пошто ће пласман на Олимпијске игре у Паризу са првенства Европе изборити само шампион, док су "делфини" и пре почетка турнира обезбедили учешће на Светском првенству у Дохи наредне године.

Много интересантнији и неизвеснији биће рукометни дуел Србије и Црне Горе, макар ћемо са зебњом пратити и преостали сусрет наше групе Исланд-Мађарске. Рукометаши Србије су након два кола у групи Ц освојили бод. Одиграли су нерешено против Исланда и поражени су од Мађарске. Против селекције Црне Горе "орлови" су под императивом победе, али им она не гарантује пролаз, будући да је Исланд другопласирана селекција у скупини са три освојена бода. Србија би у случају тријумфа над Црном Гором и победе Мађарске над Исландом успела да се домогне главне рунде Европског првенства у којој би играла са селекцијама из група А и Б.

Зимске олимпијске игре младих одржаће се од 19. јануара до 1. фебруара у провинцији Гангвон у Јужној Кореји. Србија ће имати седам представника: Луку Јашића, Алексу Лалића, Андрију Тошића, Богдана Деспотовића, Лазара Микића, Хану Јелену Браун и Абдулкерима Хоџића. Шефица мисије Олимпијског комитета је Соња Васић, а о актуелностима везаним за ЗОИ из исте установе говори нам Ивана Радовановић.

Наш саговорник је атлетски тренер Марко Милнков, чија пуленка Милица Гардашевић почиње нову сезону 20. јануара у Немачкој. Део припрема је обавила у Новом Саду, а други у Солуну. Први у низу је митинг у Дортмунду, следе надметања у Астани, Бостону и Мадриду. Млада скакачица у даљ већ раније је обезбедила учешће на Светском дворанском првенству у Глазгову, Првенству Европе на отвореном у Риму и, наравно, на Олимпијским играма у Паризу, првим у њеној каријери.

О овим и другим актуелностима из света спорта послушајте у данашњем `Спортском журналу`. Слушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате у штампи. У реализацији емисије учествују Мирослав Антонијевић, Даница Крстић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару