Читај ми!

Дерби по укусу Европе

сд

Недавно су наши представници били у обрнутим улогама, забележивши победе против ова два ривала, па желе да и вечерас исходи буду идентични- Партизан да добије као неки дан Звезда у Истанбулу, а црвено-бели да дођу до драгоцених бодова у дуелу са Асвелом. Теодосић је успешно одрадио тренинг, Никола Топић паузираће између четири и шест недеља, Асвел има новог тренера Пјера Пупеа. Навијаче "парног ваљка" храбри чињеница да ће Зек Ледеј после паузе због повреде бити у саставу екипе за вечерашњи меч. Фенер је на папиру фаворит, али ни победа црно-белих не би била неко посебно изненађење.

Кошаркашки савез Србије данас је прогласио најбоље играче под обручима за 2023. годину. Жири је, кажу, био на мукама, на крају баладе- код дама је драгоцено признање за најбољу српску играчицу добила Александра Црвендакића, а код мушкараца Богдан Богдановић. У гласању су учествовали уредници и новинари најрелевантнијих српских медија, као и специјализованих кошаркашких медија. Црвендакић, некадашњи бисер Црвене звезде, тренутно чланица турског Мерсина, други пут у каријери је најбоља у Србији. Уместо Богдана, NBA аса Атланте, капитена наше реперезентације, који није могао да присуствује свечаности и обратио се видео поруком, награду је примила његова сестра Бојана.

Женска ватерполо репрезентација Србије, после три победе у групној фази такмичења, поражена је у првом нокаут мечу на ЕП у Ајндховену од Хрватске и наставак такмичења провешће у борби од 9. до 12. места. Девојке су, ипак, показале добру форму и више него солидно умеће, с њима свакако ваља рачунати у годинама које долазе. Мушкарци такође без пардона у првој фази, вечерас играју последњи меч у групи са аутсајдером Малтом. Чућемо утиске Виктора Рашовића, затим последњи извештај новинара Дејана Стевовића из Загреба, као и разговор са Дејаном Јововићем, све у вези са такмичењем чији је домаћин Хрватска, иначе јуче поражена од Црне Горе, што је довело до инцидента на трибинама у Дубровнику.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одрадио је први тренинг у Мелбурну уочи почетка првог гренд слем турнира сезоне, Аустралијан опена. Српски репрезентативац Немања Гудељ повредио се на утакмици између Севиље и Ателтика Билбао  која је одиграна у четвртак и ускоро ће бити оперисан, под знаком питања је и његово учешће на ЕП у Немачкој. У истој земљи биће одржан шампионат Старог континента у рукомету, селектор нашег државног тима Тони Ђерона саопштио је коначан списак од 18 рукометаша који ће бранити боје Србије.

О овим и другим актуелностима из света спорта у емисији коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.



 


 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару