Читај ми!

Пала је и Чешка

Салве смеха од својих колега изазвао је Новак Ђоковић честитајући Нову годину на кинеском језику, нису ни слутили Олга Даниловић и Виктор Троицки, селектор, да му то тако добро иде. Тај видео клип са конференције за медије после првог дана Јунајтед купа у Перту главни је хит на друштвеним мрежама, а док се многи томе веселе и радују, нове лепе вести стижу из Аустралије. Репрезентација Србије је победила Чешку са 2:1 и играће у четвртфиналу Јунајтед купа у Перту, пошто су Олга Даниловић и Хамад Међедовић у дублу мешовитих парова били бољи од Мирјам Колодејове и Петра Ноузе, резултатом 2:1 у сетовима (4:6, 7:6, 10:8). Пошто је Маркета Вондрушова победила Олгу Даниловић, а Новак Ђоковић тријумфом над Јиржијем Лехечком изједначио на 1:1, Олга Даниловић и Хамад Међедовић су у дублу мешовитих парова савладали Мирјам Колодејову и Петра Ноузу, па се наш тим, као најбољи из групе Е. пласирао у четвртфинале Јунајтед купа, где ће играти са домаћином Аустралијом.

Кошаркаши Партизана дочекују екипу Асвела у 18. колу Евролиге. До првог тријумфа у овосезонској Евролиги црно-бели су стигли управо победом над овим тимом у Вилербану, предграђу Лиона, у другом колу елитног европског такмичења. После 17 одиграних кола у Евролиги Партизан заузима девето место на табели са скором од девет победа и осам пораза, док је француски тим на последњој позицији са учинком од две победе и 15 пораза. Дуел са `фењерашем` , који почиње у 20 часова и 45 минута, идеална је прилика за бодовни повратак Партизана.

Кошаркаши Црвене звезде, пак, гостују екипи Фенербахчеа у Истанбулу, у утакмици 18. кола истог такмичења. Црвено-бели у Истанбулу започињу други део сезоне и дупло коло у којем ће само два дана касније снаге одмерити и са вечитим ривалом, екипом Партизана. У последњих пет утакмица у Евролиги, екипа Јаниса Сферопулоса уписала је две победе - у мечевима са Албом и Макабијем, као и три пораза - од Басконије, Реал Мадрида и Панатинаикоса. Утакмица у Турској игра се вечерас од 18 часова и 45 минута.

Женска ватерполо репрезентација Србије од 5. јануара учествује на Европском првенству, ривали у групи биће јој Турска, Румунија и Чешка. Разговарамо са Драганом Ивковић, селекторком нашег државног тима, која - охрабрена учешћем на `Дунав купу` у мађарском Сентешуи краћим припремама у Шапцу- не крије да њене изабранице жели да види у другом кругу такмичења. Пут Ајндховена крећу у четвртак, данас увелико тренирају у нашем главном граду.

Са Савом Ранђеловићем идемо у сусрет и Европском првенству за ватерполисте, које се игра у Хрватској , у Загребу и Дубровнику од четвртка. Јово Цаковић проглашен је за најбољег одобојкашког тренера Србије. Дугогодишњи вредни рад искусног стручњака, умеће у раду са младим играчицама, одличан педагошки и стручни рад учинили су и ове године чудо од Јединства из Старе Пазове- у 12 првенствених утакмица забележено је исто толико победа, девојке су и у финалу купа где ће играти са Тентом у фебруару, а још су присутне и у елитном европском такмичењу.

Из света: кошаркаши Денвера победили су Шарлот хорнетсе резултатом 111:93, Никола Јокић забележио је дабл-дабл учинак,  постигавши 13 поена и ухвативши 11 лопти. Надал се, после скоро годину дана, вратио на терен и убедљиво савладао Доминика Тима. Вејн Руни више није менаджер Бирмингема. О овим и другим вестима из света спорта, у емисији коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару