Читај ми!

Да се зна најбољи

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пети пут у каријери проглашен је за најбољег спортисту Европе у традиционалном избору новинских агенција. Ђоковић је ово признање добио 2011, 2015, 2018. и 2021. године. Осми пут у каријери сезону је завршио на првом месту АТП листе. Српски тенисер је ове године освојио седам трофеја, од чега три гренд слема - Аустралијан опен, Ролан Гарос и Ју-Ес опен и Завршни мастерс у Торину. Избор је по 66. пут организовала Пољска национална агенција, а Србију је као и свих претходних година представљао Танјуг. Ђоковић је укупно добио 178 поена. Још један српски спортиста је међу најбољима- пето место припало је кошаркашу Денвера и српском репрезентативцу Николи Јокићу са 74 бода. Јокић је прошле сезоне са Денвером освојио шампионску титулу у НБА лиги и проглашен је за најкориснијег играча великог финала. Од данашњих вести издвајамо и ону да Немања Матић није више шеф струке Чукаричког, као и информацију да данас креће такозвани Боксинг деј. Почиње утакмицом између Њукасла и Нотингем фореста. Од 26. децембра до 2. јануара биће одиграно 20 дуела. Првопласирани Арсенал ће у Лондону играти са Вест Хемом и Фуламом.

Србију ће на Зимским олимпијским играма младих у Гангвону представљати седморо спортиста, саопштено је на седници Извршног одбора Олимпијског комитета Србије. Том приликом усвојена је коначна бројчана пријава спортиста, тренера и чланова Мисије ОКС за предстојеће Зимске олимпијске игре младих, које ће се одржати од 19. јануара до првог фебруара 2024. године у Гангвону.

У Пожаревцу се од 17 часова игра реванш сусрет полуфинала Купа Србије између Младог радника и Радничког. У Крагујевцу су, неочекивано убедљиво, славили Пожаревљани, у међувремену је из града на Лепеници код њих стигао и Димитрије Пантић, примач сервиса, па су домаћин ипак фаворити за пласман у финале. Сутра, у другом полуфиналу, Војводина је домаћин Партизану, она је била боља и у првом мечу у Београду, било је 3:2 за `лале`.

Женска ватерполо селекција Србије наставља припреме за Европско првенство које се игра од 5. до 13. јануара у Ајндховену. После турнира у Сентешу, изабранице селекторке Драгане Ивковић сада су у Шапцу, где ће остати до петка, када је предвиђен повратак у Београд. Да подсетимо, ривалке нашим девојкама на ЕП биће селекције Румуније, Турске и Чешке.

Ту су и друге вести из домаћег и међународног спорта, у емисији коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1. У реализацији учествују Слободан Малетић, Милош Панић и Љубинка Добриловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 



 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару