Читај ми!

Реал за прекретницу

Кошаркаши Црвене звезде дочекују од 19.00 у "Београдској арени" екипу Реала из Мадрида у утакмици 16. кола Евролиге. Звезда је победама против Албе 85:71 у Евролиги и Студентског центра 91:77 у регионалном такмичењу, показала да се опоравила од два тешка пораза која је претрпела на евролигашкој турнеји на Иберијском полуотрву. Сада је чека неупоредиво тежи задатак јер јој долази првопласирана екипа из досадашњег дела сезоне. Реал Мадрид је убедљиво први на табели са 13 победа и тек једним поразом. У нашем тиму, сви су ту, на располагању Јанису Сферопулос, сем Далибора Илића. Грчки стручњак неће моћи да рачуна на најновије појачање, Фредија Гилеспија.

Меч са Релаом могао би, очекују и навијачи и челни људи Звезде, да буде прекретница за црвено-беле, а Партизан такође игра са представником Шпаније, гостује екипи Валенсије. Црно-бели су уписали  четири тријумфа у претходним мечевима и у добром ритму ће покушати да се реванширају Валенсији за прошлогодишње поразе у Евролиги. Партизан тренутно заузима четврто место у Евролиги и има исти скор као и Валенсија, по осам победа и шест пораза. Дуел ова два клуба почиње у 21 час.

Након нових пораза у групним фазама у европским такмичењима, Србија је забележила велики пад на УЕФА ранг листи, пошто је са 11. пала на далеко 19. место. Самим тим, у наредним сезонама, гледаћемо мање српских клубова у Европи, уз дуже квалификације. Два освојена бода у 18 утакмица групних фаза у три европска такмичења, заиста престављају поражавајући податак, који ће са собом носити и одређене последице. Европа иде даље, извучени су парови за даље надметања у сва три међународна купа, коментарише их фудбалски тренер, шеф струке олимпијске селекције Кине Дејан Ђурђевић.

Сутра од 18 часова игра се још један, 171. по реду вечити дерби, шлагер меч између Партизана и Црвене звезде. Последњи дуели нису нам баш пружили превише прилике за умирањем у фудбалској лепоти, чини се да је је обема екипама увек приоритет да не изгубе, а до победе- ако баш мора. Сусрет ће, после разних заврзлама, судити арбитар из Новог Сада Ненад Минаковић. Пренос утакмице са Топчидерског брда моћи ће да прате слушаоци Радио Београда 1. У сусрет дуелу Партизана и Звезде, разговарамо са Радетом Ђуровићем, некадашњим играчем и арбитром, сада фудбалским аналитичарем.

То су, укратко, централне теме данашњег `Спортског журнала`, емисије коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1. У реализацији учествују Жарко Бован, Даница Крстић и Срђан Манојловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару