Читај ми!

Спорт спаја људе

Финални догађај пилот пројекта Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство, изузетност, који реализују Олимпијски комитет Србије и Министарство просвете, одржан је данас у основној школи Уједињене нације у Београду. Говорили су, поред осталих, министарка просвете Славица Ђукић-Дејановић, председник ОК Божидар Маљковић, као и Зорана Аруновић.

Фудбалери Манчестер ситија допутовали су у Београд, где ће сутра на стадиону `Рајко Митић` одиграти утакмицу последњег кола групног такмичења Лиге шампиона са Црвеном звездом. Првак Старог континета долази без навијача, без неких носилаца игре, али са жељом да оправда епитет првопласиране екипе у групи у којој је наш шампион. О сутрашњој утакмици разговарамо са некадашњим играчем Црвене звезде и репрезентативцем Драганом Младеновићем.

Футсал репрезентација Србије има пред собом две важне утакмице, са Пољском и Белгијом, уколико забележе победе- могуће је да буде и прва у групи квалификација за Светско првенство. Чланови нашег државног тима од јуче су у Зрењанину, где имају завршне припреме пред меч са репрезентацијом Пољске, који ће се одржати у Кристалној дворани у петак од 18 часова. Здравствени билтен је изузетно неповољан, повређенима Пршићу и Лазаревићу придружио се и Росић, али наш саговорник, селектор Дејан Мајес гарантује да је екипа коју има на располагању сигурно најбоље чиме Србија располаже у овом тренутку.

Србија је на Светском текбол првенству  у Бангкоку освојила четврто место у категорији мушки дубл. После светских првенстава у Пољској и Немачкој 2021. и 2022. године, када су освајали шампионску титулу за своју земљу, Никола Митро и Богдан Маројевић сада су изгубили два меча у завршници, али многи би дали много тога да буду на четврти на свету, посебно у спорту који из дана у дан и у Србији има све више навијача. О учешћу на такмичењу у Тајланду прича наш текбопл репрезентативац Никола Митро.

Говоримо и о боксу: Дубаи је домаћин конгреса Светске асоцијације, чућемо шта су рекли њен председник Умар Кремлев и представник Боксерског савеза Србије Далибор Петковић.  Најављујемо и једно лепо такмичење у борилачким вештинама, у дисциплини ашихара каикан, шести по реду Tsuru куп, које први пут има и међународни карактер. Прилика је то да се поздраве и светски првак и вицешампион планете Растко Анђелић и Андреја Ашанин, који су ова ласкава звања стекли пре десетак дана на Светском првенству у Јапану.

Биће, наравно, и других вести из домаћег и међународног спорта. Емисију припрема Спортска редакција Радио Београда 1, у реализацији учествују Жарко Бован, Даница Крстић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.



Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару