Читај ми!

Боћање за радовање

Србија је првак света и у боћању! Милица Колунџија и Дејан Ковачевић освојили су злато у дисциплини микс круг на шампионату планете у месту Румили, у Француској. Наташа Антоњак, наша најпознатија такмичарка у овом спорту, пригрлила је бронзу у дисциплини појединац. Наша земља је до сада освојила 49 медаља на међународним такмичењима, уз то и две титуле првака Европе, али ово сада је посебно ођекнуло у свету, тим пре што стижу младе снаге, који гарантују боћању лепу будућност. И у Спортском савезу Србије, обрадовани овим успехом, обећали су пуну подршку сјајним спортистима, за такмичења која долазе и за мало боље услове у којима ће се припремати за нове тријумфе.

На 23. Балканском првенству у теквондоу, одржаном прошлог викенда у Сарајеву, нашу земљу представљао је и клуб ТК Империум Пазова,предвођен тренером Данилом Вукелићем, остваривши велики успех освајањем екипно четвртог места у конкуренцији 50 клубова и 11 земаља. Медаљама су се окитиле Вања Накарада- злато, Нина Грујић сребро, Ања Смиљанић сребро, Марија Глигорић бронза, Теодора Здравковић бронза у конкуренцији млађих кадета (пионира) и Мартина Кокотовић бронза у конкуренцији кадета до 15. година. Први стручњак клуба Данило Панчи Вукелић долази у наш студио,а са њим две младе даме које су већ успешне у овом атрактивном борилачком спорту, Мартина Кокотовић и Марија Глигорић.

Данас у нашој емисији причамо о бриџу, који није само спорт , већ и друштвена игра која окупља све генерације, од сколске омладине до пензионера. UNESCO га је препоручио за све образовне установе, од основних школа до универзитета. Код нас још увек није толико масован, али упркос томе у Србији постоје клубови у Београду, Нишу, Новом Саду, Јагодини, Крушевцу, Врњачкој Бањи. У гостима нам је Маја Јанковић, која ће нам одати тајне бриџа и објаснити због чега је он привилегија одабраних, мада има и своје Олимпијске игре и много више је од обичног картања, како би неупућени помислили.

Наш познати инструменталиста, клавијатуриста Милан Петровић, од недавно је и на месту музичког уредника новог “Vikasha jazz kluba”, у београдској Ломиној улици. Да би љубитељи музике разумели о каквом се послу ради, треба рећи да се у децембру буквално сваке вечери одржавају свирке, уз бројна позната имена, па ћемо данас `прочешљати` ко ће све свирати и певати до Нове године на сцени сада већ престижног места. Наравно, причаћемо и о Петровићевом раду са бендом, јер то је нешто што свакако код њега никада неће бити у другом плану.

После четири године , познатији канадски рок стар Брајан Адамс враћа се у нашу земљу, па ће на сцени `Штарк арене` музицирати 12. децембра. Аутор неких од највећих рок хитова, попут „Summer Of ‘69“, „Heaven“ „Everything I Do, I Do It For You“, „Cuts Like A Knife“, „Have You Ever Really Loved A Woman?“, „All For Love“, Брајан Адамс, у Србију долази већ трећи пут. За разлику од многих музичара његове генерације који често `вегетирају` и живе од старе славе, Адамс безмало сваке године `избаци` нови албум и готово увек његове нове песме су у врху светских рок листа. О концерту који нас очекује прича нам Наташа Калембер из продукције `Sky Music`.

Навратиће током поподнева до нас и чланови загребачке музичке атракције `Detour`, који под овим именом функционишу већ 17 година. За то време било је промена на месту вокалне солисткиње, али углавном овај бенд `фура` своју плесну причу и наставља да ређа ниску хитова, започету песмом `Заљубила сам се`. Наравно, од тада их је било доста, о чему брине лидер бенда Ненад Боргудан, који ће нам данас најавити и нове концерте своје групе по Србији.

Пратићемо, током поподнева, и кретање резултата на рукометној утакмици Светског првенства за даме између Србије и Немачке, уз коментар рукометног тренера Александра Брковића, као и на утакмицама Супер лиге у фудбалу и значајнијим европским шампионатима. Неће изостати ни предлог јеловника за недељни ручак Милијана Стојанића, као ни неки лепи, незаборавни музички рефрени, из неког другог времена. У реализацији емисије учествују Миша Миланов, Катарина Епштајн и Срђан Манојловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара