Читај ми!

Нема малих медаља

Баш тим речима, да нема малих медаља ни малих спортова, члановима ашихаро каикан репрезентације Србије обратили су се челни људи Спортског савеза Србије, по повратку из Јапана, где су постигли одличан успех. Растко Анђелић је постао првак света у дисциплини 90+кг, борбе, а наши такмичарти освојили су још четири медаље на Светском првенству за јуниоре, кадете и сениоре, одржаном у земљи излазећег сунца. Данас ће нам друштво правити и моћи ћемо да лично честитамо на изузетним резултатима члановима нашег државног тима и ашихара каикан клуба Tsuru - биће ту светски првак Растко Анђелић, затим Саша Анђелић, тренер репрезентације и главни тренер клуба, као и успешни јуниор у овој борилачкој вештини Алекса Перовић.

Долаза нам у госте и чланови Атлетско рекреативног клуба Фрушка Гора из Новог Сада, како бисмо најавили једанаести по реду Рециклажни маратон. Биће са нама Марија Пејичић, Гордана Бачлија и Гордана Дамјанац, уз лепу причу о овом клубу, основаном 2008. године. Свуда где оду доносе позитивну атмосферу, којом одишу сви од шездесетак чланова клуба, а успешни су и на својим стазама, било да трче маратоне, полумаратоне, ултрамаратоне, да ли је у питању планинско трчање, оријентиринг, улично трчање, авантуристичке трке или трчање. Воле и да споје лепо са корисним, и сам клуб је настао из потребе да се промене животне навике и да се човек научи да сам чува здравље, о значају рециклаже на нашу животну средину и да не говоримо.

У Улцињу је одржан Мундијал пријатељства, скуп старих фудбалских асова са простора бивше Југославије. Величанствен скуп оних који су исписивали историју нашег фудбала и спорта уопште, у фантастичној атмосфери и уз емоције које се не могу речима описати. Чућемо организаторе Павла Пепђоновића и Вилдану Чачић, а гост у студију је некадашњи фудбалер, годинама предан тренерској струци Владимир Јоцић, како бисмо с радошћу чули утиске са изузетнои успелог скупа на Црногорском приморју.

Професорка српског језика Адријана Ранковић из Лајковца убедљиво је тријумфовала на Четвртој олимпијади у познавању руског као страног језика, коју је организовао Државни универзитет у Санкт Петербургу. Победу је остварила у онлајн такмичењу, у оштрој конкуренцији више од 8.600 учесника из целог света. Задовољство нам је да у породичном магазину Радио Београда 1 можемо да представимо ову надарену младу даму.

На Вождовцу, усред Београда, постоји салон који ради на отклањању вашки, гњида и свега онога за шта смо били уверени да више не постоји или да, макар, мало кога мопже да `закачи`. Када се то догоди,а ето, дешава се- у помоћ прискачу оне, спремне,са пуном `ратном`опремом крећу у обрачун са штеточинама. А коме се то дешава, одакле долазе вашкице, кога нападају- о томе ће нам причати наше гошће Александра Продановић и Далиборка Јакшић, специјалисткиње које ће појаснити откуда идеја за овако необичан салон. Обе су из Зворника, али већ дуго живе и раде у главном граду Србије. Говориће нам и о сарадњи са родитељима малишана који имају вашке, често се сви уплаше или су збуњени, па има оваква помоћ баш добро дође. Како изгледа третман, како се заштити после њега- тек су нека од питања за наше гошће.

Наши репортери јављаће се повремено са фудбалске утакмице Супер лиге Србије Партизан- Војводина,а од 18 часова усмерићемо пажњу и на извлачење парова у Хамбургу, за Европско првенство које се игра у Немачкој. Фудбалска репрезентација Србије коначно ће се, први пут од 2000. године и под именом Србија, такмичити на Европском првенству! У последњем колу квалификација орлови су одиграли нерешено са Бугарском (2:2) и оверили визу за Немачку, где ће се од 14. јуна до 14. јула 2024. одржати смотра најбољих континенталних селекција.

Чућемо и како је прошла промоција албума Биље Крстић и Бистрика у Загребу, представити нове наслове Ане Ристовић, Ненада Новака Стефановића, Слободана Симића, најавити интересантне изложбе и друга дешавања из света културе, уметничког и јавног живота. Неће изостати ни уобичајени предлог јеловника за недељни ручак Милијана Стојанића, нити добри стари рефрени из `боље прошлости`. У реализацији емисије учествују Миша Миланов, Катарина Епштајн и Бојана Туфегџић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара