Читај ми!

Кисач: Премијерка и пољопривредници

Премијерка Ана Брнабић је после разговора са пољопривредницима, који су протеклих дана тракторима блокирали путеве, истакла у Кисачу да су разговори били добри и тешки. Било је много тема које треба да се ураде, али да јој је сада ситуација јаснија. Најважније је, рекла је премијерка, да се сва ова питања реше и заврше у неколико наредних месеци.

Различито време сетве довело је до осцилација у стању пшенице. Нека је већ у фази бокорења, а нека тек клија или ниче. Пољопривредници ће можда сејати и у децембру.

Још један проблем је примећен - велики број глодара, пољских мишева и волухарица. Посебно су угрожене и изложене честим нападима озиме форме стрних жита.

У Србији тренутно има неколико стотина хектара под шипком у органској производњи. Највећи трошкови су у заснивању засада у првој години али је и држава одлучила да субвенционише ову производњу и садни материјал. Наш шипак завршава и на западном тржишту.

Производња ароматичног и лековитог биља све више добија на значају али представља и шансу за добру зараду и пласман на малим пољопривредним газдинствима.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара