Читај ми!

Светски дан телевизије

Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 21. новембар Светским даном телевизије, резолуцијом усвојеном 1996. године, како би се указало на улогу и утицај који телевизија има на грађане у информисању о друштвено - економским, здравственим и другим проблемима у свету. Са нама у студију је др Татјана Ћитић, помоћник извршног директора за развој и нове послове у РТС-у.

Бесплатна правна помоћ за многе грађане једини је начин да остваре своја права на суду. Закон о бесплатној правној помоћи у Србији донет је 2019.године у складу са најбољим Евроспским и светским стандардима, али, нажалост још има општина у којима та служба није формирана. Како би се побобољшала ситуација почеле су су обуке надлежних у локалним самоуправама за пружање бесплатне правне помоћи. О томе Ида Маричић.

Ораси су готово двоструко скупљи у односу на прошлу годину. На тезгама више оних из увоза, него домаћих. Разлог томе је лоша година. Протеклих година лешник је био скупљи, а сада је обрнута ситуација. Причу о томе доноси нам Ненад Томашевић.

Данас и сутра у Београду се одржава 31. телекомуникациони форум - ТЕЛФОР 2023. На годишњем скупу стручњака који раде у областима телекомуникација и информационих технологија, разматраће се релевантна питања као што су техничка, развојна, регулаторна и економска, питања производње опреме, услуга, сервиса и функционисања система. Наш саговорник је професор доктор Александар Нешковић са Електротехничког факултета у Београду.

Задужбина Илије Милосављевића Коларца обележава данас, 145 година постојања и славу Светог архангела Михаила. На Свечаности која ће бити уприличена тим поводом биће уручене плакете Одбора за изузетан допринос програмској делатности и Годишња награда Галерије за најбољу самосталну изложбу у сезони 2022/2023. О томе разговарамо са Александаром Пековићем, управником Коларца.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.


Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара