Читај ми!

Нема лажи на Лагатору

Председник ФСС Драган Џајић отворио је званично новоизграђени стадион у Лозници, који је обишао у присуству председника Србије Александра Вучића. Лагатор је један од најмодернијих стадиона у држави и има капацитет 8 хиљада места а направљен је по стандардима Уефе. Сутра ће бити представљен и нови стадион у Зајечару, док ће наши најбољи фудбалери на велелепном фудбалском објекту у Лесковцу дочекати Бугарску, на последњем `степенику` пред пласман на Европско првенство, уверени смо да се неће саплести на њему

О актуелном фудбалском тренутку, утакмицама А и младе репрезентације Србије, разговарамо и са стручњацима из ове области. Милорад Косановић износи своје утиске о репрезентацији и ономе што нам се дешава у Европи. Славољуб Ђорђевић, уз осврт на српске селекције, говори о свом новом ангажману, сада је тренер нишког Радничког. Са нама у студију је Дарко Тешовић, дугогодишњи играч и тренер, причамо такође о бројним темама које су у жижи интересовања љубитеља фудбала.

У Сомбору је недавно одржано Првенство Србије у дизању тегова за сениорке и ветеранке. Укупно двадесет једна девојка се борила за одличја на појединачном шампинату државе, што јасно говори да је овај стари олимпијски спорт у експанзији у нашој земљи. Репрезентативке Србије Радмила Загорац, Тамара Аруновић, Александра Јеремић, Сања Бјелић и Ана Илић нису дозволиле изненађење и одбраниле су наслов најбољих у Србији. Тамара Аруновић, чланица Партизана, наша је данашња гошћа. И као каратисткиња је постизала успехе, освајала бројна такмичења, онда се одлучила за овај атрактивни спорт у коме- каже- тек треба да се искаже, макар је трофејна на домаћој сцени. Потврђује то и недавни тријумф на Гала купу Србије, где је оборила национални рекорд.

Велики успех наших представника у боћању: Милица Колунџија и Дејан Ковачевић освојили су златну медаљу у боћању у дисциплини микс круг. Наташа Антоњак је заузела треће место у дисциплини појединац.Чућемо их, баш као и Југослава Васовића који нам прича о ватерполо дешавањима, потом селектора у боксу Милана Пиперског, у поводу медаља на Европском првенству за такмичаре до 22 године у Будви. Чак пет медаља за наше такмичаре, међу њима је и Сара Ћирковић.

У селу Речица, код Куманова игра се фудбал из љубави . На том терену доминирају девојке ! Уз браћу су, кажу, заволеле пикање лопте и већ дуже су са својим клубом ЖФК Речица у Првој македонској фудбалској лиги. Неке маштају да стигну до Звезде, неке се надају да ће и Партизан основати женски фудбалски клуб па прећи у њега, друге, пак , сањају Барселону. Тренер Валентин Стоиловић их подржава у свему што раде и чему стреме.

Његове фудбалерке знају и голове да дају са центра терена што, како истиче, ретко ком мушкарцу полази за ногом. У том македонском селу је најбројнија српска заједница а љубав према фудбалу преносе с колена на колено. Прошле године им је у посети био женски фудбалски клуб Црвена звезда. Њиховој срећи није било краја ! И данас препричавају тај сусрет с великим клубом у њиховом малом селу. ЖФК Речица је, пре неколико дана, посетила и екипа Радио Београда 1. На стадиону, који је једним делом обојен бојама српске заставе, нашу колегиницу Наташу Аћимовић је дочекао лично тренер Стоиловић.

Сања и Муки, ударне игле састава `Сања Ди Рио` биће такође са нама овог јесењег предвечерја, како би најавили свој традиционални концерт, заказан за 30.новембар у великој сали Дома културе Студентски град на Новом Београду. Слушаћемо хитове са њиховог актуелног албума, као и оне из ранијих фаза рада. `Сања Ди Рио` бенд у сваком тренутку оправдава звање једне од највећих поп-рок атракција Србије у овом тренутку.

Поред спортских дешавања, емисија `Време спорта и разоноде` третира и теме из света културе, јавног и уметничког живота. Витез кулинарства Милијан Стојанић има нови предлог јеловника за недељни ручак. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Александар Радовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара