Читај ми!

Свет вина у Београду

На Београдском сајму, „Винска визија Отвореног Балкана“, под покровитељством Влада Србије, Северне Македоније и Албаније, у оквиру иницијативе „Отворени Балкан“. На сајму је своја вина донело више од 600 излагача из преко 20 земаља, Највише је винара из Србије и Северне Македоније.

Пољопривредници неколико удружења протестовали су током недеље широм Војводине, и у Стигу зато што, како кажу, није испуњен споразум постигнут у мају са Владом Србије и Министарством пољопривреде. Траже субвенције од 35.000 динара по хектару, "плави дизел" без акцизе за 100 литара по хектару, Захтевају и субвенционисане кредите са један одсто камате, који се могу користити и за рефинансирање постојећих.

Разговарали смо и са произвођачима сировог меда у Срему. То је апсолутно природан мед, негрејан и нефилтриран. Онакав какав пчеле праве без икакве обраде.

 

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара