Читај ми!

Интегритет правосуђа

Друштво судија Србије, уз подршку Високог савета судства и у сарадњи са Бироом за друштвена истраживања спровело је Истраживање о професионалном интегритету судија. Између осталог, циљ је био да, путем анонимне анкете, прикупи ставове судија о неким од најважнијих питања за правосуђе, међу којима су независност и интегритет професије. Наша гошћа је Драгана Бољевић, судија Апелационог суда и почасна председница Друштва судија Србије.

Подстанарима и даље не иду у прилог астрономске цене кирије, али ни кредити, због раста камата. Чињеница је да оне не падају – ни када је реч о продаји, ни о закупу. Да ли се у тренутним околностима више исплати кредитно задуживање и куповина стана или изнајмљивање
стамбеног простора? О турбуленцијама на тржишту некретнина, разговарамо са професором Светозаром Танасковићем са Економског факултета.

Који ће сектори у Србији први осетити негативни утицај вештачке интелигенције и аутоматизације, а који ће, напротив, успешно пословати Колико се Србија у овој области разликује од развијенијих земаља? То су нека од питања о којима ће се дебатовати на скупу који организују Центар за истраживање јавних политика и Српско АИ друштво, у сарадњи са Центром за промоцију науке. Како се држава припрема за изазове које вештачка интелигенција доноси у најближој будућности, али и у средњорочној перспективи, разговарамо са Стефаном Баџом, саветником у кабинету премијерке.

Пре двадесетак година, због болова у леђима су код лекара одлазили старији од четрдесет година, а данас се на тегобе жале и деца и млади. Забрињава податак да више од 60 одсто четрнаестогодишњака има лоше држања тела. Родитељи се жале на тешке ђачке торбе, школе у којима су оронуле фискултурне сале...Које активности могу да побољшају, а које да погоршају клиничку слику кичменог стуба и стопала код деце, чућете од Вере Богавац Таврић физиотерапеута.

У нашем магазину ћемо најавити јубиларни, десети „Јапанско-српски фестивал филма” који отвара ново остварење једног од најпознатијих
јапанских редитеља Јођија Јамаде „Мама, да ли си то ти?!” Током петодневног програма, од 8. до 12. новембра публика ће имати прилику да види бројне филмове чувених јапанских продукцијских кућа, а биће приказано и неколико домаћих издања који су имали своје премијере претходних месеци и однели значајне награде.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару