Читај ми!

Јагоде родиле по други пут....

У Палати Србија потписано је - још 120 уговора о додели бесповратних средстава - за куповину сеоских кућа, са окућницом. Држава је - за тај програм издвојила више од милијарду динара.  Ресорни министар Милан Кркобабић - најављује и друге подстицаје - 10.000 евра помоћи за покретање сопственог посла.

Споразуми о слободној трговини са Кином је посебно позитиван, иако је наш извоз вина у Кину скроман али расте. Требало би очекивати и нове и веће кинеске инвестиције у наше винограде, после којих би се повећале површине под виновом лозом и осавремениле винарије.

Јагоде многи сматрају краљицом бобичастог воћа, јер су једне однајукуснијих и најздравијих. На парцели Дражена Пеураче, код Шапца, јагоде на отвореном - други пут су ове године родиле и сазреле.

Берба питомог кестена у насељу Собина у Врању приводи се крају. Плодови са стабала старих и више стотина година чуваће се до Божића, када се највише продају.

Уредник и водитељ Душан Величковић.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара