Читај ми!

Процветале трешње и вишње

Први резултати жетве показују да ћемо кукуруза имати више него прошле жетве и да ће бити бољег квалитета, али да ће приноси бити нижи у односу на десетогодишњи просек. Очекује се да просечан принос буде 6,8 тона по хектару и да са 900.000 хектара ове године добијемо око 6 милиона тона кукуруза.

У неким воћњацима у Србији цветале су трешње. Струћњаци наводе да је друга вегетација у истој година последица већих падавина током лета и високих температура током септембра и октобра. А ближи нам се зима и хладнији дани па је потребно адекватно припремити стабла за период мировања применом разних агротехичких мера.

У складу са важећим законима и прописима, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде - Управа за ветерину, донело је решења о укидају решења о проглашењу заражених и угрожених подручја од заразне болести афричке куге свиња код домаћих свиња на подручју Моравичког управног округа, односно територији града Чачка

У Топлици, околини Прокупља и Блаца виноградари и воћари сумирају резултате. Прокупац је добро родио и очекују се добра вина док у општини Блаце најављују и добру ракоји од овогодишњег рода шљива.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара