Марија чува Србију

Женска рукометна репрезентација Србије убедљиво је савладала репрезентацију Бугарске на старту квалификација за Европско првенство. Било је чак 40: 16 за наше девојке, које већ сутра путују у Турску, гфде ће у недељу играти другу утакмицу. Подмлађена селекција Србије добила је позитивну `ињекцију` оптимизма и повратком на гол Марије Чолић, чувара мреже големог искуства, са доста европског стажа и ангажманом у француској Ници

Фудбалска репрезентација Србије у суботу увече игра утакмицу квалификација за првенство Европе у Мађарској, потом ће угостити селекцију Црне Горе у истом такмичењу. Гледаоци и слушаоци РТС-а моћи ће да прате обе утакмице, на Првом тв каналу и на програму Радио Београда 1. Драган Стојковић Пикси одише оптимизмом, иако Мађари последњих година нису ни најмање лаган ривал. Део опсервација српског селектора слушаћемо овог поподнева у `Спортском журналу`.

Капитен кошаркашког клуба Црвена звезда Бранко Лазић због лакше повреде неће играти у другом колу Евролиге против Жалгириса, саопштено је са Малог Калемегдана. Сви остали играчи црвено-белих отпутовали су у Каунас, где сутра од 19 часова играју утакмицу 2. кола елитног такмичења. А кошаркаши Партизана, у истом такмичењу, на паркет ће већ вечерас- играју у Француској са Асвелом. Играчима под палицом Жељка Обрадовића јасна је намера да поправе утисак после неславног учинка у дуелу са Макабијем.

Свет је и даље згрожен оним што се дешава у тешком обрачуну Израела и палестинског Хамаса. Разговарамо, овом приликом, са ватерполо тренером Милошем Брадићем, који већ седму годину живи и ради у Израелу. Уз бројне титуле првака, с успехом и заједно са супругом Шунит Струго води свој клуб Хапоел Јокнам. Износи нам утиске са ватрене линије, али чини се да више покушава да скрене тему на спорт и љубав, јер боравак у Израелу за њега је нешто од чега неће одступити, јер- тамо му је породица.

Рукометашица Дуња Тасић такође је преживела тешке тренутке у Израелу, али је успела да се евакуише, захваљујући свом клубу и, највише, конзулату Републике Србије. Када је ушла у авион, у њему је било око тридесет особа из света рукомета, као и још доста спортиста из других дисциплина. Како каже Дуња, ни слутила није да их има толико...

У садржајима богатој емисији, осврнућемо се и на информације које нам стижу из света- српска теквондисткиња Александра Перишић освојила је злато на Гран прију у Кини, пошто је у финалу категорије до 67 килограма савладала Сару Шари из Белгије резултатом 2:0. Српски боксери Владан Бабић, Алмир Мемић и Владимир Мирончиков пласирали су се у полуфинале Еврокупа, који се одржава у Будви. Најбољи тенисер света свих времена Новак Ђоковић имаће прилику након Алкаразовог пораза на мастерсу у Шангају да годину оконча на првом месту. Тренутна разлика између српског и шпанског тенисера је 500 бодова.

Слушајте актуелне инфомације из света спорта на програму Радио Београда 1. Чујте детаље о ономе о чему ћете сутра читати на ступцима штампе. Емисију припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару