Читај ми!

Радиотека

Симо Матавуљ: Фронташ

Поручник Драгиша Милутиновић, један од најбољих регрутских наставника, добија прекоманду у Војно министарство да би остатак своје војне службе провео као обични чиновник и то баш у тренутку када због својих изузетних ратних заслуга он очекује да добије виши чин. Њега сви војници поштују јер их никада као наставник није понижавао и јер је у рату јуришао заједно с њима. Он њих воли као децу коју никада није имао пошто због ратова никада није стигао да се ожени и има породицу.

Поручник Драгиша изузетно тешко прихвата ову прекоманду и о његовој даљој судбини, изван војничке касарне, сазнајемо од његовог земљака, позоришног глумца, који нам открива како Драгиша у граду, после радног времена, проводи своје слободно време. Откривамо његову тајну, која говори о његовој души вечитог ратника, души која, међутим, по својој чистоти, наликује дечјој.
Ова прича није само слика једне тужне људске судбине, она је и скривена критика друштва које не уме да цени људе на чијим вредностима је изграђено и на чијим плећима почива.

У драми играју: Бојан Жировић, Драган Вујић, Зоран Ћосић и Владимир Тешовић

Лекторка је Олга Бабић, музички уредник Драган Митрић и тон-мајстор Зоран Узелац.

Редитељ је Милош Јагодић, а аутор радио-драматизације и уредник емисије Мелина Пота Кољевић.

Драмски програм

Autor:
Драмски програм Радио Београда

Драмски програм на РБ1 емитује репризну и премијерну продукцију у серији Драмске минијатуре суботом у 20:00, Драмски програм за децу недељом у 12:15 и у серији Радиотека недељом у 23:00. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво